Skippo testar

Windy 27 Solano – en Mercedes till havs

Frågan, innan testen, var om tiden har hunnit springa ifrån designen eller om Windy 27 Solano bara är härligt klassik och tidlös? Svaret är – varken eller. Se testen!

Prydlig, elegant och sober. Det är ord som återkommer mer än en gång när vi bekantar oss med Windy 27 Solano. Men så präglas denna skönhet också av sina klassiska DC-linjer så som vi minns dem från förr.

Se också:
Windy 27 Solano – första intrycken från testen

Dagens testobjekt är med andra ord en båt där inga genvägar har tagits när det gäller utförande, lösningar, finesser och detaljer. Ta bara en sådan sak som fenderfacken. Eller de rostfria rutramarna. Eller instrumentpanelen. Eller träarbetet. Eller kapell-spännaren. Eller klädseln. Eller materialvalet…

Starka intryck

Listan med sköna detaljer fortsätter i videon. Här går vi raskt över till några fakta om köregenskaperna där Windy 27 Solano får pluspoäng för sin Volvo Penta inombordare som levererar 430 riviga hästkrafter och en föredömligt låg tyngdpunkt – bara för att nämna några starka intryck.

Med denna bensinare når vi en toppfart på 47,5 knop och en skön marschfart i trakterna kring 35. I 25 knop stannar förbrukningen på 1,4 liter per sjömil. Övriga förbrukningssiffror lyder så som följer:

7 knop – 1,54 liter/sjömil
14 knop – 1,88 liter/sjömil
30 knop – 1,51 liter/sjömil
43 knop – 2,22 liter/sjömil
47,5 knop – 2,48 liter/sjömil

Se testen!

Äger du en Windy 27 Solano?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!