Bowrider eller centerkonsoll – vad passar bäst för vem? Det är frågan när vi testar Micore XW 63 BR – systermodellen till tidigare testade Micore XW 63 CC. Häng med!

Skippo testar

Micore XW 63 BR – bowrider med nya friska finesser

”En stabil och praktisk båt som för tankarna till styrpulpetbåtar så som vi minns dem från förr – på gott och ont.”

Så löd inledningen på testen av Micore XW 63 CC. En båt son bygger på samma skrov och grund som dagens testobjekt. Därför är det heller inte överraskande att Micore XW 63 BR kan skryta med samma stabila och praktiska egenskaper som sin systerbåt.

Se också:
Test: Micore XW 63 CC – sportig och praktisk styrpulpetbåt

Med detta konstaterat går vi över till olikheterna. Olikheter där vindrutan är den mest påtagliga. Micore XW 63 BR har till skillnad från sin systermodell en vindruta som sträcker sig över hela båtens bredd. Något som ger skapligt skydd från sjörök och fartvind även för passageraren.

150 hästkrafter räcker

På Micore XW 63 BR har man också nöjt sig med 150 hästkrafter på akterspegeln. Det räcker till en stabil och säker marschfart i trakterna kring 30-35 knop. Med gasen i botten kommer man upp i 42 knop.

Bred, rymlig och praktisk

Mest utmärkande för Micore XW 63 BR är dock att den känns föredömligt bred och rymlig med många och bra styvfack. Likaså är det lätt att röra sig ombord. Tack vare en nätt men bra trappa slipper man kliva i säten när man ska gå i och ur båten från sidan.

Odramatiskt uppförande

Som förare sitter man bekvämt med bra översikt över reglage och instrument och båten låter sig inte provoceras i första taget. Det går med andra ord utmärkt att fresta på ordentligt i svängarna utan att bjuds några kast, sladdar, vobblingar eller andra obehagligheter. Däremot för vi upp ett elektroniskt reglage som kan ersätta det befintliga mekaniska reglaget på listan över önskemål och förbättringar.

BR eller CC?

För att få en bild av Bowrider eller centerkonsoll som passar bäst för vilka ändamål gör man bäst i att studera denna test i kombination med testen av Micore XW 63 CC.

Häng med!

Äger du en Micore XW63BR?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!