Skippo testar

Marex 330 Scandinavia – en drömbåt för familjen?

Norska Marex kallar sig ”King of the sea”. Men Skippos testpilot konstaterar snabbt att det inte primärt är sjöegenskaperna som får den att briljera. 

Förr var det vanligt att familjer tillbringade hela sina semestrar ombord på sin båt. Det var okej att leva enklare för ett slag. För omväxlingens skull och för att det kan vara vettigt att inte alltid leva ett vadderat liv där allt är smidigt och bekvämt.

Men någon gång för ganska länge sedan verkar trenden ha tvärvänt.

Många nätter ombord med Marex

Intresset för att vara utan dusch och en mjuk bred säng sjönk i samma takt som båtarna blev snabbare. Med modernare båtar kunde man snart köra så snabbt och bekvämt att man hann både till och från ytterskärgården på samma dag.  Antalet övernattningsnätter ombord minskade drastiskt.

Se också:
Marex 310 SC – världens bästa på det mesta?

Inget avkall på komfort

Nu kanske det vänder igen och Marex kan vara melodin. Man behöver inte längre göra särskilt stort avkall på komforten bara för att man åker på båtsemester. Det råder, bamsiga batterier, breda kojer och stora vattentankar för långa duschar bot på. Bland annat.

Fantastiskt kapell

Hamnens testpilot upptäcker den ena finessen efter den andra som gör livet ombord väldigt bekvämt. Han fastnar framförallt för den sinnrika lösningen med kapellet, som gör det möjligt att växla från öppen solbåt, till vindskyddad solplats, till helt stängd akterkabin med värmare och behaglig middagsplats, på nolltid. I vårt land måste man snabbt kunna växla efter vädret och här briljerar Marex.

Snabbare än nödvändigt

Vi har alltså att göra med en fullfjädrad bobåt som rymmer fyra personer och som ledigt huserar hela besättningen på middagsbjudningar, utan att man behöver stuva om bagaget hela tiden.

Husbåt med klös

Men trots alla utrymmen och bekvämligheter har man inte lugnat ner sig när det gäller fartegenskaper. Det hade man ju kanske kunnat gissa med mindfulnesstrender och klimatkrav i en nutida solid symbios. Nejdå, med Marex kan man ösa på ordentligt och ta sig långt norr om 30 knop. Med det kommer både för och nackdelar och vad Hamnens utsända Gustav Morin tycker om det och allt annat som har med Marex 330 SCA att göra kan ni se i videon ovan.

Äger du en Marex 330 Scandinavia?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!