Skippo testar

Jaktar 30 – tuff hyttbåt med en touche av lyxjakt

En grovis – absolut – men bakom fasaden döljer sig en detaljkvalitet och ett utförande som får Hamnens testlag att studsa. Se testen av Jaktar 30!

Vad säger man som en båt som i mångt och mycket påminner om en stridsvagn – men som samtidigt har ett utförande som för tankarna till en lyxjakt?

Se också:
Jaktar 30 – första intrycken från testen

Vi funderar på det medan vi konstaterar att få, om ens någon, annan hyttbåt i aluminium kan mäta sig med Jaktar 30:ans finnish och detaljutförande. Vad har det inte krävts för att få en hårdhudad aluminiumbåt att se ut som en plastbåt? En plastbåt där ojämnheter som svetsfogar helt lyser med sin frånvaro.

Nya grepp

Utmärkande är också det långa och smala skrovet, den väl tilltagna hytten samt förar platsens placering långt fram i båten. Det är egenskaper som ska visa sig ha sina sidor på Mälarens kavlugna farvatten.

Bobåt utan prut

Så långt det praktiska. Sedan har Jaktar också dusch, toalett, en rejäl dubbelkoj i förpiken samt ett bra pentry med enlågig spis, kyl och diskho. Ja kort sagt allt som möjliggör komfortabla övernattningar och längre vistelser till sjöss. Eller längre uppdrag om man så vill då båten också har allt som skapar en riktig arbetsbåt.

Med dubbla Suzuki 300 hk på akterspegeln når vi en toppfart på 45,6 knop. För den som inte tycker att det räcker finns möjligheten att hänga på ända upp till 2 x 600 hk.

Stortrivs i hela fartregistret

Bäst trivs båten dock i trakterna kring 30 knop då ljudnivån ombord går ner märkbart samtidigt som man kommer undan med en förbrukning på 2,75 liter per sjömil. Notervärt är också Jaktar 30 kan köras i alla möjliga farter då den helt och hållet saknar planingströskel.

Sist men inte minst bjuder Jaktar på en lång rad annorlunda lösningar och finesser med en ambitionsnivå som imponerar.

Se testen!