Skippo testar

Finnmaster T7 – trygg, stabil och lyxig daycruiser

Familjär med en sportig touche. Så sammanfattar Gustav Morin testen av Finnmaster T7. Men det finns mer att säga. Mycket mer. Se testen!

Det fanns en tid då daycruisers var hårt förknippade med sportiga sjöegenskaper och en V-koj för övernattning till nöds. Men inte så mycket mer. Idag har de utvecklats till fullfjädrade bobåtar med bibehållen känsla av sportiga egenskaper. Något som Finnmaster T7 är et utmärkt exempel på.

Se också:
Finnmaster T7 – bobar daycruiser i litet format

Ta bara en sådan sak som att den, sina blott sju meter till trots, rymmer tio personer i sittbrunnen. Eller att den har en påkostad, på gränsen till lyxig ruff sovplatser för två vuxna och minst ett barn.

Inbyggd stabilitet

Till det kommer sjöegenskaper som inte skäms för sig. Må vara att de lutar mer åt det familjära hållet än åt det sportiga. Hamnen lär känna Finnmaster T7 på i ganska stökiga förhållanden utanför Grebbestad. Och se, färden skulle komma att te sig avsevärt mindre dramatisk än vad man skulle kunna tro på förhand.

Trygg och förlåtande

Mer än något annat är Finnmaster T7 en tung och stabil pjäs som med en svårdefinierad inbyggd pondus tar dyningarna på ett mycket sagt värdigt sätt. Ej heller låter den sig provoceras i skarpa girar där allt av sladdar och hugg uteblir.

Plats för tio

Kanske är det ändå den rymliga sittbrunnen som imponerar mest då med sina många sittplatser och sin luftiga layout. Minus dock för en och annan luckor som skallrar och slamrar i onödan.

Dricker en del

Med en Yamaha 225 hk på akterspegeln noteras en toppfart på 40 knop och tyvärr avspeglar sig T7:ans tunga och trygga sjöegenskaper på bränsleförbrukningen. I 30 knop går det åt närmare 1,5 liter per sjömil och övriga siffror lyder såsom följer:

Förbrukning:
20 knop – 1,25 liter/sjömil
25 knop – 1,30 liter/sjömil
35 knop – 1,70 liter/sjömil

Familjevänlig lyx

Det bestående intrycket är att Finnmaster T7 är en ovanligt rymlig och trygg daycruiser med en touche av såväl sport som lyx – allt i ett och samma paket.

Se testen!

Äger du en Finnmaster T7?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!