Skippo testar

Faster 545 SCA – förlänger säsongen och hela båtlivet

Innan det glöms bort bör det påpekas att Faster 545 SCA är praktisk, stryktålig och lättkörd. Sedan finns det en finess som stjäl hela showen. Se testen!

En bra båt för rullstolsburna och för folk som behöver frakta mycket last i skärgården. Det är vad de flesta ser i Faster 545 SCA. Efter en dags intensivt testande så ser vi betydligt mer än så.

Se också:
Faster 545 SCA – första intrycken från testen

Vad sägs till exempel att kunna lägga till tillfälligt med nosen mot en klippa, strand eller brygga utan krångel med varesig bojtamp, ankare, förtöjningstampar och annat? Det är här  som Faster 545 SCA verkligen fångar vårt intresse.

Vi har alltså inte bara att göra med en stryktålig allvädersbåt som kan förlänga säsongen–  utan också hela båtlivet för den som, med ålderns rätt, har börjat stelna till i benen.

Rulla ombord

På samma tema finns det också kraftiga fästpunkter i durken att säkra rullstolen i. Med detta sagt finns det sedan inga ursäkter att stanna iland bara för att fysiken sviktar.

I övrigt är detta en grovis när det kommer till rejäla stuvfack, stora lastytor och kraftigt dimensionerade detaljer.

Bra betyg

Förarplatsen får liksom sjöegenskaperna i övrigt godkänna men inte mer. Själva dörarstolen får dock ett stort F i betyg med sorgkanter runt omkring. Med tanke på att förarstolen lätt kan uppgraderas och att Faster 545 SCA öppnar upp ett båtliv för många som hade lagt det bakom sig så blir genomsnittsbetyget likväl skyhögt.

Se testen!

Äger du en Faster 545 Sca?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!