Skippo testar

Bella Zero 6.1 – elbåt för vanligt folk

Det blev en del plumpar i testprotokollet på grund av uppenbara detaljmissar när Hamnen testade Bella Zero förra året. Här är uppföljaren som ska vara bättre på nära nog allt. Se testen!

Väntar du på den dagen då det finns eldrivna motorbåtar med pris och prestanda som de planande fossildrivna motorbåtar som vi är vana vid? Då får du fortsätta att vänta.

Se också:
Test: Bella Zero – elbåt i takt med själen
Bella Zero 6.1 – liten och snabb elbåt till vettigt pris

Till nya och uppdaterade Bella Zeros försvar så är den ett ärligt försök att skapa en överkomlig (nåja) elbåt för den breda massan. Förutsatt, återigen, att man inte förväntar sig att den ska plana lätt, snabbt och länge på vågtopparna i skärgårdarna.

Idel förbättringar

Här har vi alltså återigen att göra med en snipa med drag av holländsk tug boat. Och så lite utflyktsbåt på det. Dock i ett utförande som bida överglänser sin föregångare när det gäller nästan allt från prestanda och lösningar i stort och smått. Och se – de där riktigt grava plumparna i protokollet som vi minns från förra gången är ett minne blott.

Långsamt är modellen

Och så till den ständiga frågan – hur står det till med prestandan och räckvidden?

Svaret är att man kommer riktigt långt så länge man håller sig i trakterna kring 4-5 knop och att elförbrukningskurvan drar iväg rejält för varje knop man överstiger detta.

Pris (grundutrustad) 599 000 kr.

Mer info Bella Boats.

Äger du en Bella Zero 6.1?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!