Skippo testar

Smidigaste elsnurran eller världens största elvisp?

Elektrisk vrickåra. Longtail för töntar. Sommarens fluga. Världens största elvisp. Vad vi ska tycka och tänka om den portabla elutombordaren Temo är oklart men det skall klarna. Se testen!

Med en vikt på enbart 4,9 kg inklusive batteri är Temo förmodligen världens lättaste elmotor för båtar. Den väger enbart en bråkdel jämfört konkurrerande produkter vilket gör den väldigt smidig att montera och hantera.

Så låter knastertorra fakta från producenten. Men det är hög tid att ta reda på vad denna elvisp, longtail, elektriska vrickåra – kalla det vad du vill – går för.

Gummibåt och SUP

Vi ger oss i kast med detta med hull och hår i den gnistrande vårvintern och vi låter först Temo driva en gummibåt för att sedan prova med en SUP (Stand up paddleboard). Och ja – den har sina för- och nackdelar i båda fallen. Den som väntar sig stora rubriker när det gäller toppfarten får tänka om – förutsatt att man inte tycker att 3,3 knop är något att skriva hem till mor om.

Bär av!

Utöver det självklara kan denna elmotor också användas i andra sammanhang. Som till exempel när en kurs måste korrigeras när man glider in med en segelbåt mellan trånga Y-bommar. Eller om man bara vill ta sig en tur på en sjö där fossildrivna motorer är förbjudna.

Smidig och bångstyrig

Kanske är det ändå smidigheten som imponerar mest – hur denna elmotor kan packas, transporteras och förvaras. Att den sedan har sina baksidor när det gäller körkomfort och ergonomi är en annan sak.

Pris från cirka 18 000 kronor.

Se videon ovan när vi testar!