Skippo testar

Raymarine Axiom – med förfinade funktioner

Raymarines nya serie med multifunktionsdisplayer är tydligare, snabbare och mer användarvänliga än sina föregångare. Här får vi en demonstration av marknadschefen Jim Hands.

Axiom, som den nya serien heter, bjuder en märkbar förbättring av allt väsentligt när det gäller multifunktionsdisplayer.

De finns i tre varianter (7–, 9–, och 12 tum) och samlar funktioner som fishfinder, plotter, radar och mycket mer i en överskådlig display.

Bland dessa funktioner är man speciellt stolt över det som man kallar för RealVision 3D sonar och som ger en imponerande tydlig bild av hur det ser ut under båten. En annan stolthet är att den nya så kallade quad-core processorn som ska göra Axiom till den snabbaste skärmen i sin klass.

Alla möjliga vinklar
Användaren kan förminska, förstora och styra bilden som det passar för stunden och få detaljerade bilder från alla möjliga vinklar. Och kanske viktigast av allt – avgöra med en imponerande noggrannhet var storfångsten står.

En annan frestande möjlighet är att koppla in FLIR´s nya och uppdaterade värmekamera och på så sätt kontrolla allt väsentligt som finns och sker runt båten, även ovanför vattenytan.

Priserna som nämns i videoreportaget är exklusive moms.

Cirkapriser med moms:
Axiom 7” (utan sonar) cirka 9 590 kr.
Axiom 7” (med RealVision och akterspegelsgivare) cirka 16 790 kr.
Axiom 9” från cirka 15 590 kr.
Axiom 12” från cirka 32 390 kr.
FLIR M100 (bara tilt) cirka 29 990 kr.
FLIR M200 (med pan och tilt) cirka 41 990 kr.