Skippo testar

Nordkapp 805 Enduro – glädje i finväder!

Vi har kört den förut och kör den igen. Men den här gången i en uppdaterad längre version med 2 x 200 hk istället för med en utombordare på 300 hk.

Vi kontrollerar om varvet lyssnat på våra tidigare klagomål och testar vad mer motor ger till upplevelsen.

Sverige är kanske inte det mest soliga landet i världen men det är ändå de soliga dagarna som de flesta väljer att använda sin båt. Varför ska man då släpa runt på tak och annat som bara är i vägen för upplevelsen av frihet?

Om man köper det resonemanget så Nordkapps 805 Enduro en båt att kika närmare på.

Med en 300-hästars Evinrude på den gamla 760 Enduro nådde vi en toppfart på 46 knop. Hur mycket fortare det går med 2 x 200 hk får ni veta i videon ovan.

Se en mer ingående video när Hamnen.se körde föregångaren Nordkapp 760 Enduro en vecka på norska Vestlandet.

Se också:

Nordkapp 605 Enduro puff artikelVi kände redan från första gastaget att Nordkapp 605 Enduro är något utöver det vanliga. Häng med på en fartfylld testtur i en av marknadens snyggaste och snabbaste styrpulpetbåtar.

Nordkapp 705 Enduro Artikel 3Nordkapps prisbelönta 605 Enduro har vuxit en meter och bestyckats med toa i styrkonsolen och med Evinrudes nya tuffa 250-hästare på akterspegeln. Vi testar och gasar för allt vad tygen håller.

Evinrude iDock – gammal kunskap blir en barnlek.Evinrude iDock gillas av alla som inte vill vara ensamma om att kunna lägga till. Se videon när vi testar. 

Äger du en Nordkapp Enduro 805?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!