Fartfylld test av nya sportiga Bella 630 DC

Man blir rädd för sin egen barnslighet!” utbrister testpilot Olivecrona efter några spännande luftturer med Bellas nya lustmaskin 630 DC. Se den fartfyllda videorapporten från finska Kuopio.

Förr i tiden mätte en sportbåt strax under fem meter och ansågs snabb och sportig om den hade över 70 hästkrafter.

Nutidens sportbåtar är överlag en meter längre och ett antal hundra kilo tyngre. Komforten har därmed också blivit säkert 100 procent bättre. Tack vare att antalet hästkrafter ökat i nästa samma takt som båtvikten har lyckligtvis körglädjen fått leva kvar, åtminstone delvis. För även om dagens båtar går lika fort som förr är de väldigt mycket stabilare och kräver mindre av sin förare.

Ny serie båtar
Bella 630 DC är en del i en helt ny serie båtar från det finska storvarvet. Den är systerbåt till Flipper 640 men är lättare och har lite mer utmanande skrov och trots att den blivit både bekvämare, rymligare och säkrare än alla gamla sportbåtsklassiker, är den fortfarande rolig att köra. Det får ni inte minst en bra bild av i videoinslaget.

Något som Bella framhäver med sin nya modell är att de fäst innermodulen med vakuum, istället för att bara rolla på limmet. En teknik som varvet redan använder på sina Aquador- och Flipperbåtar. Detta gör skrovet starkare och därmed både tystare och i princip vibrationsfritt.

Läs mer om Bella 630 DC i en tidigare artikel.

Äger du en Bella 630 Dc?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!