Brig 480 Eagle – trygg och förlåtande instegsbåt

Om man är ute efter en stryktålig, förlåtande, lättkörd och bärig båt som är enkel att traila, förvara sjö- och torrsätta så är Brig 480 Eagle rätt. Det gäller bara att stå ut med dess nackdelar.

Brig påstås vara en av båtsveriges mest sålda båtar till familjer som vill ha en lätthanterlig båt för snabba dagsturer. Därför drar sig heller inte den svenska återförsäljaren att kalla Brig 480 Eagle för just den perfekta familjebåten.

Bärig som få
Om man med familjebåt menar att alla ska kunna hantera den och att den ska vara liten, smidig men ändå bärig nog att kunna fungera som transportbåt för en familj så – ja, må så vara.

Men mer än allt annat så är BRIG 480 Eagle en bra nybörjarbåt. Eller en båt att göra sina första misstag med genom att den är så förlåtande. Den bjuder upp till lite lagom buskörning och gummipontonerna fungerar som stödhjul om man skulle landa snett efter en luftfärd.

Brist på stuvfack
Ej heller är en oförsiktig tilläggning någon katastrof eftersom hela båten fungerar som en enda stor fender i sig.

Om man bara står ut med de trånga ytorna ombord samt det faktum att stuvfack värda namnet är en bristvara så är BRIG 480 Eagle en trevlig bekantskap.

Brig 480 Eagle

Längd: 4,80 m
Bredd: 2,30 m
Pontondiameter: 51 cm
Vikt utan motor: 420 kg
Rek. motorstyrka: 40–115 hk
Toppfart (med 75 hk): 35,5 knop
Bränsle: ca 98 liter
Pris med Suzuki 50 hk: från 249 000 kr
Mer info: www.ironbrothers.se

Äger du en Brig Eagle 480?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!