Skippo testar

Test: Brandskär 320 – trygghet och tradition för tuffa tag!

Klinkat skrov, utlagd stäv, rejält språng, trygg gång samt hög nosföring. Kort sagt – Brandskär 320 har allt som krävs för denna ovanligt tuffa test med 16 sekundmeters motvind i öppen havssjö.

30 år! Det är så lång tid som tillverkaren av Brandskär 320 har haft på sig att klura ut vad som funkar och inte. Därför har man heller inte fallit för frestelsen att bygga superlätta båtar i alla lägen.

Brandskär 320 figurerar också i:
Upptäcktsresan – vi suger musten ur Koster!
Upptäcktsresan – en vådlig färd till Väderöarna!

Här har vi att göra med en pjäs på 4,3 ton med traditionellt klinkbyggt skrov och en överbyggnad som svävar någonstans i gränslandet mellan centerkonsoll- och hyttbåt.

Stökiga förhållanden!

Svårdefinierad – det må vara – men när moder natur visade musklerna på vägen mellan Väderöarna och Koster så var det ingen i Hamnens testlag som klagade på att båten var för tung eller för kraftigt byggd.

Därmed inte sagt att Brandskär 320 skulle vara trög. Tvärt om kommer man snabbt upp i maxfarten 38 knop med den Volvo Penta D6 på 400 hk som sitter i motorrummet. Ett motorrum som för övrigt hör till det bästa och prydligaste som skådats.

Hamnens utsända reportrar tar inte bara pulsen på Brandskär 320 till havs utan kostar också på sig en extra grundlig genomgång ombord där nästan alla lösningar och finesser visar prov på att detta är en sjöbåt värd namnet.

Men så gäller det också att stå ut med en del detaljmissar…

Se testen!

Äger du en Brandskär 320 Ng?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!