Skippo testar

Boston Whaler 280 – blytung, dyr och alldeles underbar

Få båtar slår Boston Whaler när det kommer till inbyggd pondus och värdigt uppträdande. Frågan är bara till vilket pris?

Ja – den är dyr. Fattas bara i en båt där inga genvägar har tagits för att upprätthålla ryktet om att vara en särdeles trygg och stabil allvädersbåt. En båt som är avsedda för sportfiske till havs. Snabba och värdiga transporter oavsett väder – kosta vad det kosta vill.

Påkostad hela vägen

Och det gör det – kostar alltså. Men så har man heller inte prutat när det gäller dimensioneringen. Ej heller när det gäller utrustning och med den tunga och värdiga gången kommer förstås ytterligare kostnader då Boston Whaler 280 knappast är lättdriven.

Men där sätter vi också punkt för gnällandet. Resten är något av en lovsång och även om testlagets åsikter går isär på några punkter så kan man ändå enas om att båten är något alldeles extra när det kommer till allt från stuvfack, gångytor, soffor och säten med lösningar och finesser som man annars bara finner på betydligt större båtar. Om ens det.

Inbyggd pondus

Ta bara soffarrangemanget i fören till exempel. Eller åkkomforten – oavsett var man har bänkat sig ombord. Men frågan är om det ändå inte är den stumma, rigida och helt slammerfria framfarten som imponerar mest.

Med 2 x 300 hästkrafter där bak utlovas en toppfart på 50 stabila knop. Gott så men mer imponerade blir vi av accelerationen.

Se testen!