Skippo testar

Bennington 28 QX – annorlunda och alldeles underbar

Först en varning till alla hårt traditionsbundna båtmänniskor. Bennington 28 QX är ingenting för er. Övriga – välkomna till en ny båtvärld. Se testen!

Med klivet ombord på Bennington 28 QX tar vi också klivet in i en ny båtvärld. En båtvärld som vi tills nu trodde kretsade kring party, hög musik och halvtaskiga sjöegenskaper. Men som visade sig vara mycket mer.

Se också:
Bennington 28 QX – första intrycken från testen
Test: Skämskudde på när vi testar partypråm i Miami!

Mest av allt är detta en rymlig, stabil, komfortabel och social plattform för lata dagar till sjöss. Men också för blixtsnabba transporter till nästa badvik eller skärgårdsö när helst så önskas. Bäst av allt är kanske att detta kan ske med hela släkten eller kompisgänget med ombord.

425 pigga hästkrafter

För ändamålet sitter det en Yamaha på 425 hk där bak. En motor som tillsammans med trimaranskrovet garanterar stabil och säker färd även när motsjön växer sig hög. Förbi är alltså den tid då pontonbåtar bara dög till stillsamma färder på skyddat vatten – i krypfart.

Till detta kommer också en skyhög komfort med soffarrangemang, sittgrupper och allt vad man kan önska sig av svängrum, stabilitet och fria ytor. Här är det i mångt och mycket upp till beställaren hur hen vill ha det när det gäller färger, layout, pentry, wetbar och annat.

Flytande vardagsrum

När ger oss ut på Västerhavet så är känslan av att att kasta loss med ett typiskt amerikanskt vardagsrum inte långt borta. Att sedan hålla stadiga 15 knop i tung motsjö visar sig heller inte vara några problem.

Dags att omvärdera?

Med detta sagt är det tid att fråga sig – varför lever denna rymliga, sociala, stabila och bäriga båt en så pass motig tillvaro på våra breddgrader? Beror det på utseendet eller sticker den bara ut från mängden för mycket?

Oavsett vad så är Hamnens utsända båttestare beredda att omvärdera konceptet.

Är du?