Skippo testar

Bella 26 Falcon – het hyttbåt som håller i längden!

”Dugligt”, ”okej” samt ”godkänt men inte mer” är vanliga omdömen när Hamnens Gustav Morin går igenom Bella 26 Falcon. En båt som växer under tiden och till slut klarar granskningen med den äran.

Vad kan en båtmodell från sent 80-tal ha att erbjuda den moderna båtmänniskan? Det är frågan när Hamnens Gustav Morin bjuder upp Bella 26 Falcon till dans.

Det ska visa sig att det är en hel del.

Ta bara den hytten som har allt vad det som en semestrande familj kan önska sig av sittplatser, styvutrymme, pentry och toalettutrymme. Må vara att det ibland är lite kryckigt utfört rent ergonomiskt sett och må vara att toalettutrymmet stjäl mycket av runtomkring-sikten.

Hamnen har lånat testbåten av beghandlarna hos Eriksson Marine.

Det får man ta i denna Bella 26 Falcon som ändå ska betraktas som en ovanligt lyckad kompromiss.

Varierande priser

Priset sträcker sig hela långa vägen från 250 000 – 800 000 kronor beroende på skick, motor och årsmodell och på köpet får man ett skrov som balanserar högt och lätt på sin skarpa V-botten.

Konkurrenterna har andra sidor

I en rak jämförelse med likvärdiga Finnmaster 7600 och Yamarin 74 C (se när Skippo testar här) så är det just sjöegenskaperna som utmärker Falcon medan den får på tafsen av nyss nämnda båtar när det gäller boutrymme och stabilitet i hamn.

Totalt sett ett bra köp med andra ord. Synd bara att tillverkaren aldrig tänkte på att ge Bella 26 Falcon en så pass stark motor som skrovet faktiskt förtjänar.

Se testen!

Äger du en Bella 26?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!