Skippo testar

Askeladden C80 Cruiser – DC i lyxförpackning

Goda sjöegenskaper, hög komfort, stil och finess. Det är stora ord från tillverkaren. Skippo testar och finner att det inte bara är ord. Häng med!

Fyra bekväma kojer, ett stort och bekvämt toalettutrymme, gott om plats och hög bokomfort. Redan där visar båten på sin klara dragning åt en fullfjädrad bobåt snarare än daycruiser som gamla tider stannade vid att vara havets motsvarighet till sportbilen.

Se också:
Askeladden P79 – med det goda från en daycruiser
Finnmaster T9 – mesta daycruisern i Finnkampen!
Flipper 900 – krutpaket i finkostym
Yamarin 88 DC – både sport och komfort!

Med detta sagt kliver vi ombord på en båt som, om man bara står ut med kapellet, visar sig vara flärdig och praktisk på samma gång. En svår kombination. Ta bara passagen mellan sittbrunnen och fördäcket som både är sober och praktisk.

Snitsig förarplats

Samma sak med förarplatsen som kammar hem flera pluspoäng för såväl stil som komfort. Plumparna i protokollet håller sig till ett minimum på det hela taget.

Luftsmörjning och bracket

Sedan har vi köregenskaperna som ska enligt tillverkaren ska briljera med luftsmörjning, bracket, dubbla motroterande propellrar och andra finesser i en lyckad kombination. Med en Suzuki på 350 hk där bak kommer vi upp i 49 knop (alltså 49 knop och inget annat som felaktigt har angetts i denna test tidigare). I 32 knop stannar förbrukningen på 1,5 liter per sjömil.

För fullständig analys – press play högst upp i artikeln!

Äger du en Askeladden C80 Cruiser?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!