Arronet 27 CCI Work – rå skenande laståsna

Egentligen är det inte så många som behöver en stryktålig, snabb och kraftigt dimensionerad transportbåt med enorma lastytor. Men likväl är ”vill-ha-faktorn” skyhög. Efter att ha testat förstår vi varför.

Tilläggsnamnet Work säger allt. Det här är en båt för proffs som behöver transportera stora mängder byggmaterial, cementblandare, minigrävare, verktyg och maskiner mellan öarna i skärgården. Eller köra fårskocken till nya betesmarker.

För vem har annars nöje av en båt som varken har kojer, pentry, toalett eller något annat som hör fritidsbåtar till? Och som dessutom kostar 1,5 miljoner. Det är frågan som dyker upp när förnuftet regerar.

Men så kan man också låta hjärtat styra. För Arronet 27 CCI Work öppnar nya möjligheter. Som till exempel att kunna lasta ombord cyklar, mopeder eller kajaker till samtliga passagerare. Eller varför inte en fyrhjuling?

Eller tänk tanken att rulla ombord gammelfarmor i sin rullstol. Hon som kanske trodde att hon hade ryckt sin sista strömming eller lagt ut sin sista hummertina för länge sedan.

Arronet 27:ans bäriga skrov, i kombination med den nedfällbara bogrampen, bäddar med andra ord för ett nytt slags båtliv.

Arronet 27 CCI Work

Längd: 8,94 m
Bredd: 2,80 m
Djupgående: ca 1,00 m
Vikt: 3 000 kg
Rek. motorstyrka: 260-300 hk
Toppfart (med 250 hk): 40 knop
Bränsle: ca 250 liter
Antal personer: 10
Pris med VP D4 (260 hk): 1 442 900 kr
Pris med VP D4 (300 hk): 1 498 700 kr
Mer info: www.arronet.se

Äger du en Arronet 27 Cci Work?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!