Skippo testar

Arronet 18 C – stugägarens drömbåt?

Den må vara liten och utseendet är inte direkt spektakulärt. Men Arronet 18 C har ändå chans att sopa hem titeln som stugägarens drömbåt. Skippo testar och dömer.

Ett enda ögonkast räcker inte för att Arronet 18 C ska ge gåshud av habegär och fastna i minnet.

Men efter en hel dags bekantskap så kan uppfattningen ändras.

Skippos Gustav Morin tar sig ut på långtur genom Stockholms snåriga skärgård, samt ut på havet, och har efter en hel dag samlat på sig en hel del erfarenhet.

Det här är Arronets minsta modell i hyttbåtssegmentet. En båt som primärt är ämnad för transporter och som bara ska ge och ge och inte kräva något tillbaka. För att lyckas med konceptet har varvet gått på devisen; ”enkelhet är en dygd”. Vilket betyder att ju färre finesser och detaljer, desto färre saker kan gå sönder och skapa bekymmer för ägaren.

Minstingen har inte fått Arronets surprise-effekter.

Arronet har under senare tid satsat hårt på sitt koncept med gummiupphängd hytt och ramfria rutor som finns på samtliga modeller med tilläggsnamnet Surprise. Ett fantastiskt upplägg som skapar svårslagen komfort och fin utsikt.

Minstingen i familjen har dock inte försetts med dessa finesser och är på alla vis en enklare båt. Men kanske räcker det till för de flesta?

Mer om det i videon.

Där kommer också mer om prestandan men jag kan redan här avslöja att förbrukning och fart är lägre än jag förväntat mig av den här typen av båt.

Och det är trots att Arronet 18 C ju är lite av en aerodynamisk mardröm och att den därtill inte har några steglister. Det skulle alltså säkert gå att få båten att balansera ännu högre, gå ännu fortare och dra mindre bränsle. Det man får istället är kraftigt reducerat slammer från skrovet.

Kort och gott kan jag säga att Arronet 18 C imponerar i stort och smått – men några plumpar i protokollet har den också fått.

Arronet 18 c

Längd: 5,76 m
Bredd: 2,11 m
Vikt (utan motor): 830 kg utan motor
Rek motor: 70-115 hk
Antal personer: 5 st
Bränsletank: 90 l
Pris: Från 499 000 kr inkl Suzuki DF 115-ATL.
Mer info: Arronet 18 c

Äger du en Arronet 18 C?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!