Alucat W8 – när lastbarheten betyder allt

Letar du efter en liten, stryktålig båt med stor lastkapacitet så har du en vinnare här. Det gäller bara att stå ut med köregenskaperna. Se testen!

Bred, bärig och lättplanande. Det är goda egenskaper som kommer med Alucat W8. Man kan utan vidare lasta allt från halva släkten till avsevärda mängder byggmaterial – inklusive minst en cementblandare – och transportera rubbet snabbt och smärtfritt mellan öarna.

Lika snabbt går själva lastningen och lossningen av levande såväl som död last tack vare den rejäla bogrampen i längst där fram.

Förnämlig för fiske
Så långt allt väl och till råga på allt så är Alucat W8 minst lika lämplig som sportfiskebåt. Mankan till exempel vara aldrig så yvig med spön och håvar utan att riskera att fastna i något ombord.

Men så var det det där med köregenskaperna. Precis som katamaranskrov över lag så har även detta sina små egenheter. Båten lägger sig inte i svängarna som vi är vana vid utan håller sig envist upprätt. Jämt.

Det gäller sålunda att vara på alerten met ratt och reglage om sjön går hög då en våg lätt kan hugga tag i skrovet och orsaka ett kast.

Understundom ganska blött
Det visar sig också att det kan bli ganska blött då rykvatten tenderar att vilja leta sig ombord.

Man får alltså att ta det onda med det goda i Alucat W8 som framför allt är något alldeles extra när det gäller lastkapacitet.

Se testen!

Se också:
Alucat W460 – laståsna på katamaranskrov.
Alucat – rå transportkatta med bogramp.

ALUCAT W460

Längd: 4,60 m
Bredd: 2,30 m
Bogrampens bredd: 0,80–1,00 m
Vikt (utan motor): 550 kg
Motorstyrka: 50–100 hk
Toppfart (med 80 hk): 32,2 knop
Marschfart (med 80 hk): ca 25 knop
Antal personer: 6
Pris (utan motor): från 24 600 Euro
Mer info: www.alucat.fi

Äger du en Alucat W8?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!