Test av uppblåsbar SUP – funkar året runt!

Rank och tuff att färdas med längre sträckor i stökig sjö. Men i övrigt är SUP-brädan Gladiator Elite 14,0 bra på mycket. Häng med när Gustav Morin testar. 

Oftast gör den sig bäst på små och skyddade vatten. Men med detta sagt kan man också fånga en våg och dra iväg på en kittlande surf.

Kort sagt. Den extremt lätta SUP-brädan Gladiator Elite 14 är bra på mycket.

Inte minst när det gäller att smyga längs vassryggar, i kanaler och på grunda vatten och upptäcka sådant som bara ett fåtal andra kommer i närheten av.

Den är troligen inte lika bra på att bryta is som min andra bräda. Men i övrigt är uppblåsbart svårslaget.

Gustav Morin, reporter.

Brädan är uppblåsbar och packas enkelt tillsammans med pump, delbar kolfiberpaddel och flytväst i en specialanpassad ryggsäck.

Osedvanliga testmetoder

Gustav tar den med på barnvagnsturer till skogssjöar och med bil upp till fjällen, han lastar ombord hela familjen och lånar också ut den till en total novis och tvingar honom att paddla två mil på raken.

Uppenbara fördelar

Poängen med att ha en uppblåsbar modell är uppenbar. Brädan finns då till hands – på cykel- eller bilsemestern och vid alla tillfällen då man kan stöta på vattendrag, kanaler, sjöar, fjordar och bäckar som bara måste utforskas.

Tiden från packad i ryggsäcken till sjösättningsklar är i runda slängar fem minuter – säkert ännu snabbare än så om suget att komma ut på sjön trycker på hårt.

Se inslaget!

Gladiator Elite 14.0 Sport

Längd: 427 cm
Bredd: 68,5 cm
Volym: 330 L
Tjocklek: 15 cm
Vikt: 11 kg
Max vikt: 140 kg
Pris: Pris 10 499 kr.
Mer info: www.onwater.se