Superjakten Axioma – innan du lägger ditt bud…

Här kommer ett hett tips till dig som avser lägga ett bud på den beslagtagna superjakten Axioma. Kontrollera porten till tendergaraget innan du slår till. Se videon!

Axiopma_tendergarage
Den beslagtagna superjakten Axioma, som nu är till salu, uppges ha ett problem med dörren till tendergaraget.

Att superjakten Axioma förväntas bli ett jätteklipp för den som lägger det högsta budet må vara. Enligt uppgifter från experter på området kan den gå för futtiga och prutbara 75 miljoner dollar.

Mer om försäljningen av Axioma:
Köpläge – beslagtagen rysk superjakt säljes till vrakpris
Köpläge – fortfarande chans att fynda en lyxjakt

Den som avser att lägga ett bud bör kanske ändå avvakta. Åtminstone tills oklarheterna kring porten till tendergaraget har skingrats. Enligt uppgifter som YouTube-kanalen eSysman SuperYachts har tagit del av så är sträcker den sig en bit under vattenlinjen vilket är allt annat än lyckat när den ska öppnas.

Fler tänkbara problem

Till detta kommer oklarheter kring hur ägaren Pumpyanskiy kommer att agera i framtiden. Att han kommer att försöka försöka köpa tillbaks jakten via ett skalbolag och något raffinerat påtryckningsmedel är förstås inter otänkbart.

Nytt från oligarkernas och superjakternas värld är också att Andre Guryevs 86 meter långa och 120 miljoner dollar har fått brysk påhälsning av FBI och Interpol i nästa samarbete.

Se videon!