Jeanneau Sun Odyssey 350 – djärva grepp i komfortabel cruiser

En cruiser, eller en renodlad familjekärra om man så vill, med flera nya grepp för hög och tillbakalutad semesterkomfort. Så lär vi känna Jeanneau Sun Odyssey 350 på båtmässan i Düsseldorf. Se inslaget!

En prototyp – det ska sägas – innan vi vrider, vänder och ifrågasätter mista detalj. Klart är dock att vi i Jeanneau Sun Odyssey 350 har stött på en utpräglad cruiser som har tar sagda koncept ytterligare ett steg.

Vad sägs till exempel om nedsänkta skarndäck/gångbord runt sittbrunnen – för säkerhets- och för framkomlighetens skull? Eller om att helt sonika slopa en kabin till förmån för ett fullfjädrat våtutrymme med dusch och toalett? Och för all del – vad sägs om att öppna upp passagen mellan salongen och förpiken med allt vad det gör för att få denna 35-fotare att kännas extra rymlig?

Vad ska Jimmy säga?

Det är djärva steg i jakten på vardagskomfort till sjöss. Frågan är bara vad som tycks och tänks när Jimmy Hellberg, Hamnens mycket välmeriterade havskappseglare och seglingsexpert, släpps ombord och ser detta ut sitt prestanda-marinerade perspektiv? Ett perspektiv där allt som inte bidrar till båtfart egentligen är av ondo.

Ben Lexcens uppfinning lever!

Står han ut med denna utpräglade cruisers alla egenheter? Är han kapabel att se Jeanneau Sun Odyssey 350 som den bobåt och semesterglidare den är? Men  framför allt – vad har han att säga vingkölens återkomst? Denna märkliga kölform som en gång var en avgörande faktor i den psykologiska krigföring när den Ben Lexcen-designade 12:an Austrailia II med John Bertrand till rors sopade hem America’s Cup-pokalen från självaste Dennis Conner 1983.

Se inslaget!