Seadrive – ljudlös och eldriven manövrering i trånga hamnar

Ljudlös och luktfri framfart. Men frågan är om det ändå inte är manöveregenskaperna som imponerar mest? Se inslaget från Hamnens elbåtsmässa!

Trogna Hamnen-följare har hört talas om den tidigare. Inte minst i samband and med testen av Strana 23. Det gäller alltså Seadrives elektriska drivsystem, en POD på 7,5 kW som imponerar på mer än ett sätt.

Förutom att den tillåter finmanövrering på ett sätt som vanliga dödliga amatörskeppare bara kan drömma om så bäddar eldriften för en ljudlös, luktfri och på många sätt behaglig framfart.

Vänder på en femöring

I praktiken innebär det att man kan vända på en femöring. Men också färdas sidlängs om så önskas. Det finns flera olika styrsystem att välja på. Allt från enklare mekaniska till elektronisk styrning med joystick.

På fjärden och i studion

Vidare ska denna alternativa drivlina vara särdeles effektiv. Något som Hamnens Claes Olivecrona får uppleva med Seadrives senaste tillskott i modellutbudet ute på fjärden. Allt medan Gustav Morin intervjuar Finn Limeseth, en av de båda grundarna av företaget.

Se inslaget från Hamnens elbåtsmässa!