Saxdor 400 GTO – varde ljus, rymd och volym!

Saxdor 400 GTO går sin egen väg när det kommer till allt från design, djärva funktioner, sinnrika finesser. Och gör det med den äran. Se inslaget från båtmässan i Helsingfors!

En blandning mellan en hytt- och en walkaroundbåt. Bara en sådan sak. Men det är ändå bara början när det gäller Saxdor 400 GTO som är rena uppvisningen när det gäller kreativa lösningar och sinnrika finesser.

Ta bara de utfällbara skrovsidorna till exempel. Eller att det döljer sig en hel ruff under soffan i aktern. Till detta kommer sedan en inredningen där soffor, säten och bord kan hissas, vridas, sänkas och arrangeras så som det passar för stunden. Ett par enkla handgrepp bara och solbädden, soffgruppen och matbordet hFörpik – men inte i förenr fått helt nya funkioner.

Plant som ett salsgolv

En annan höjdpunkt är planlösningen som tyder på att man har tänkt både ett och två varv extra. Den är gjort helt utan nivåskilnader vilket gör det lätt att röra sig ombord hela vägen från fören till badbryggan i aktern.

Om man sedan får tro tillverkaren så kommer Saxdor 400 GTO med köregenskaper som man definitivt inte bör skämmas för. Därtill ska det stegade skrovet ska vara något alldeles extra. Med 2 x 300 hästkrafter utlovas en toppfart på närmare 50 knop vilket måste anses vara bra för en 40-fotare.

Förpik – men inte i fören

De stora och luftiga ytorna innebär för den skull inte att man har prutat på boendekomforten. Tvärt om har man även lyckats få till ett utrymme som känns som om en förpik med separat toalettutrymme och dusch. Bara det ett konststycke på en båt som är öppen längs fram på bästa bowrider-manér.

Se inslaget från båtmässan i Helsingfors!