Saxdor 400 GTC – hyttbåt med utfällbara skrovsidor

Snarlik, för att inte säga identisk, med sin systermodell i nära nog allt. Tills det kommer till möjligheten att stänga till om sig. Hamnen spanar in hyttbåtsversionen av Saxdor 400.

Vi har rapporterat om den förr fast ändå inte. Senast vi lät oss imponeras av Saxdors design, djärva funktioner, sinnrika finesser så gällde det Saxdor 400 GTO (Open) – en öppen variant på samma grundrecept.

Frågan är dock om inte Saxdor 400 GTC (hyttbåt) smäller än högre för oss nordbor som vill förlänga säsongen och stänga till om oss när vi flyger över vågtopparna tidiga vårar och sena höstar. För flyger gör man – om man vill. Fattas bara men ända upp till 2 x 400 hästkrafter där bak.

Föredömligt snubbelfritt

Vidare noterars samma sinnrika lösningar som på på systermodellen. Vi snackar alltså utfällbara skrovsidor och en inredning där soffor, säten och bord kan hissas, vridas, sänkas och arrangeras så som det passar för stunden. En annan höjdpunkt är planlösningen som är helt befriad från nivåskillnader och som gör det föredömligt lätt att röra sig ombord.

Simsalabim – en akterruff!

En finess så god som någon är också det som döljer sig under aktersoffan – en hel ruff och ett rymligt (nåja) sovutrymme för upp till två vuxna.

Håll ut – det kommer mer

Den som tycker att Saxdor 400 GTC får ge sig till tåls då tillverkaren redan nu flaggar för en 46-fotare som komma skall.

Se inslaget och jämför med inslaget om Saxdor 400 GTO!