Sargo 28 Explorer – hyttbåt med full semesterkomfort

Till det yttre en praktisk bruksbåt. Men under skalet döljer sig en fullfjädrad bobåt som överraskar. Det är några tidiga intryck från testen av Sargo 28 Explorer.

Bli medlem i Skippo Plus, se testen av Sargo 28 Explorer samt få tillgång till hela Hamnens arkiv av testade båtar!

Platsen är Nagu i Åbolands skärgård. Hamnens utsända båttestare har satt klorna i nya Sargo 28 Explorer som ska få bekänna färg. Och som gör det med den äran då vi gillar det vi ser från första stund.

Så vill jag minnas att vi sammanfattade testen i somras. Eller har jag fel?

– Nej, det var en positiv upplevelse. Men därmed inte sagt att det inte fanns plumpar i testprotokollet.

Vad var det som överraskade mest?

– Det var väl mest att Sargo 28 Explorer var så pass mycket av en bobåt och att hyttbåtar kan skilja sig pass mycket som de gör när man kryper dem in på skinnet. Vi hade ju möjlighet att jämföra Quarken 27, Targa 27.2 och sagda Sargo 28 Explorer på plats och nog fann vi att den sistnämnda var den mesta bobåten, säger Gustav Morin.

– Och så hade den ganska livliga köregenskaper samtidigt som den kändes väldigt solid, trygg och bastant i en behaglig kombination.

Solid, trygg och bastant – ja just det. Det var ofta återkommande ord. Vad mer?

– Jo vi drog många paralleller med andra liknande båtar i samma storleksklass så om man gillar hyttbåtar så bör man verkligen titta på den här testen.

Skippo testar nya Sargo 28 Explorer på dess hemmavatten i Finland. Se den filmade testen i sin helhet här.

Som publiceras när då?

– Det vet väl du? Det sker väl så fort som redigeraren (Philip Karlberg) är klar med redigeringen och du (Elias Johansson) har skrivit den inledande texten. (Uppdatering: Testen av Sargo 28 Explorer är nu publicerad.)

Ganska snart med andra ord?

– Ja, det är inget att vänta på. Men du kanske vill runda av denna teaser med något mer?

Jag fastnade för något så märkligt som åkkomforten i salongs-/aktersoffan som hör till den bästa jag varit med om. Förklaring följer i testen.

Se också:
Test: Sargo 33 – går sin egen djärva väg