Quarken 27 Cabin – sportig hyttbåt med friskt temperament

I grunden en hyttbåt. Men mest av allt är Quarken 27 Cabin ett exempel på hur mycket hyttbåtar kan skilja sig från varandra – numera. Här är första intrycken från testen.

Först kom Axopar och rörde om i grytan. Sedan dröjde det inte länge innan fler båttillverkare hängde på trenden. Vi  snackar hyttbåtar med lite sportigare stil. Hyttbåtar som är något annat än de tunga, trygga, solida flytetyg som vi har vant oss vid.

Bli medlem i Skippo Plus, se testen av Quarken 27 Cabin samt få tillgång till hela Hamnens arkiv av testade båtar!

Håller du med mig så långt Gustav Morin?

– Ja. Men jag kan också bygga på med att Quarken 27 Cabin är en tuff och luftig. Men så har den också ett enklare utförande än Targa och andra traditionella hyttbåtar.

Vi har alltså att göra med en båt som överraskar med sitt pigga temperament och som är god för en bra bit över 40 knop och som balanserar högt och lätt på sitt stegade skrov. Och som kräver ett minimum av trim eller andra justeringar för att hitta en bra anfallsvinkel.

Fler tidiga iakttagelser?

– Ja, vi bygga på med att Quarken 27 Cabin är lätt i sin konstruktion och med detta också temperamentsfull i sitt uppträdande vilket inbjuder till lite lagom buskörning om man är på det humöret.

”Quarken 27 Cabin inbjuder till lite lagom buskörning om man är på det humöret.” Gustav Morin, båttestare på Hamnen.

Jo tack, jag märkte det. Och så är känslan av att sitta i en glaskupol inte långt borta.

– Japp. Något som man kan tacka de enorma fötterna och ljusinsläppen för. Vi snackar alltså om en glasdörr som går hela vägen från golv till tak och en taklucka som är väldigt väl tilltagen. För att nämna en del, säger Gustav Morin.

Så långt frid och fröjd. Men vad jag minns så fanns det väl en del som vi hakade upp oss på också?

– Jo, återigen måste man ju konstatera att man får vad man betalar för och när det gäller vissa detaljer så märks det att Quarken 27 Cabin är ganska prispressad.

Och det berättar vi mer om i testen som publiceras inom kort?

– Exakt så, avslutar Gustav Morin. (Uppdatering: Testen av Quarken 27 Cabin är nu publicerad.)

Se också:
Quarken 27 Cabin – nu med tak över huvudet
Test: Quartken 27 (utan hytt)