Otrolig lyxjakt, elbåt, heta segelbåtar och smarta prylar

Hamnen.se har spanat in det mesta av det bästa på världens största båtmässa men rapporterar också om het kappsegling och intervjuar svensken som ska kappsegla i en 6,5 meter kort båt över Atlanten.

Skippos reportrar har harvat igenom de 17 hallarna på världens största båtmässa, som går av stapeln varje vinter i Düsseldorf, och snappat upp några guldkort.

Bland annat har Claes fått en rundtur av den svenska agenten på Sirena 88 – som visar visar vad ord som ”lyx” och ”komfort” kan betyda för folk med grisigt mycket pengar på fickan.

För dem som gillar segling och komfort, men som tröttnat på långsamma kölbåtar så har danska Dragonfly kommit med någon som kan liknas vid en lyxkryssare med trimaran-mått mätt. Men här gäller det också att ha hyfsat välfyllda fickor för varvet har knappast snålat.

Prylar är dock något som alla båtägare både kan uppskatta och i många fall ha råd med. En sådan har Gustav snokat rätt på. Den kostar 700 kronor i runda slängar och ska erbjuda en otrolig bekväm men framförallt mobil sittplats.

Vi spanar också in nya häftiga kölbåten Dehler 30 OD som är en av kandidaterna till den nya OS-grenen Shorthanded Mixed Offshore som handlar om att segla till havs i ett par dygn på två personer, en man och en kvinna.

Vi pratar också med Joakim Brantingson som ska ställa upp i Mini Transat.