Mahognyracer för de mest kräsna

I Silver Bay alldeles vid Lake George i New York bygger Hacker Boat Company klassiska motorbåtar i mahogny till kunder av den allra mest kräsna sorten. En av dem är ägaren till lyxjakten Odessa II som nu har fått en värdig tenderbåt.

Om man vänder sig till Hacker Craft så kan man räkna med att få en mahognybåt av allra högsta kvalitet. Här har man byggt båtar sedan 30-talet. De byggs för hand och varje båt tar ungefär 1 500 timmar att färdigställa.

Specialiteten är runabouts och sportbåtar från 24-35 fot. Om ingen av de befintliga båtarna i modellprogrammet faller på läppen så kan man alltid specialbeställa en båt som då byggs helt efter kundens önskemål. Det gjorde ägaren till den 73,80 meter långa och 12 meter breda superjakten Odessa II som nu äntligen har fått en värdig tenderbåt.

Sagt och gjort. Resultatet syns på bilderna och i videon här intill och det råder inga tvivel om att beställaren var ute efter en öppen dagtursracer med klassiska linjer. Trivsam för dagsutflykter när moderskeppet ligger för ankare.

Odessa II Tender är uppdelad i tre sektioner. En främre sittbrunn med en U-soffa modell herrejösses. En lika spektakulär solbädd i aktern. Däremellan en klassiskt utformad förarplats med allt vad som kan tänkas behövas av modern marinelektronik. Härifrån kontrollerar man två stycken Yanmar-dieslar på vardera 260 hk som ger en toppfart på 40 knop.

 

Odessa II Tender

Längd: 9,00 m
Bredd: 2,81 m
Djupgående: 0,60 m
Vikt: 3 400 kg
Motor: 2 x Yanmar 6BY2 (2 x 260 hk)
Tankvolym: 415 liter
Toppfart: +40 knop kr
Mer info: www.hackerboat.com