Nytt liv i 50 år gammal vattenskoter – var det bättre förr?

Är alla projekt värda att ta sig an? Det är en fråga man kan ställa sig när när Nononsenseknowhow gör ett försök att få liv i en Wetbike från 1970-talet. Se klippet!

Var allt alltid bättre för? Det kan de lärde få tvista om. Men om Wetbike-konceptet är här för att stanna är en helt annan fråga och en som vi låter youtubern och mekanikern Chris bakom kanalen Nononsenseknowhow få reda ut.

Exemplaret från Wetco som Chris kommit över är i sorgligt skick och kräver en hel del kärlek innan den är redo att tas ut på vattnet. Men de som orkar hålla sig kvar i videon en knapp halvtimme får onekligen utdelning.

Kommit långt de senaste 50 åren

Nyligen berättade vi om det eldrivna vattensportskonceptet Searacer vilket skulle kunna kallas för dagens motsvarighet till det fossildrivna monster som denna artikel handlar om.

Men under de senaste 50 åren har förhoppningsvis mer än bara drivlinan optimerats för en bättre upplevelse.

– Att åka runt på Wetbiken var en hemsk upplevelse. Jag har lärt mig, den hårda vägen, att det inte är en helt lätt maskin att ta sig upp på och inte heller att köra, säger Chris i klippet.

Flytetyget har fixats i sann ”gör det själv”-anda. Bensintanken sitter fastspänd framför förarplatsen och ingenting är särskilt optimerat.

Följ med när vi tar rygg på Nononsenseknowhow för att se om denna relik från 1970-talet går att rädda

Tillslut bestämmer sig Chris ändå för att låta någon entusiast ta hand om denna oheliga kombination av flytetyg och kanske ge den en ärlig chans.