Nya Linjett 36 – mycket seglingsglädje i behändigt format

Stort fokus på mycket seglingskänsla i en smidig förpackning. Men också vackra linjer, hög komfort och värdighet. Det är bara en del av allt som utlovas i nya Linjett 36. Här är pressmeddelandet som kommer att följas upp av en intervju med tillverkaren.

Linjett-36-inledning
Första exemplaret av nya Linjett 36 levereras 2026.

Pressmeddelande:

Nya Linjett 36, som hittar en naturlig plats mellan Linjett 34 och Linjett 39, blir en nätt och lätthanterad båt med mycket seglingsglädje. ”I Linjett 36 fokuserar vi på seglingskänsla och komfort i ett nätt och behändigt format. Vi kallar det litet med värdighet. Silhuetten är uppdaterad, men linjerna och arvet finns kvar där. Vi tycker att vi har lyckats fånga Linjetts känsla och formspråk i ett nytt och trevligt format”, säger Stefan Gylleby, projektledare på Linjett Yachts.

”Rolig segling”

Med första leverans till kund 2026, och tre båtar redan beställda, blir modellen den första från Linjett med fast peke. Detta underlättar snabb och rolig segling med asymmetriska undanvinds- och codesegel, som hanteras enkelt och säkert då de kan hissas rullade direkt ur den generösa segelstuven. Bogsprötet är anpassat för att husera en elektrisk coderulle och ett stävankare med ankarspel. En viktig faktor i designen kring peket har varit att hitta en praktisk lösning för att möjliggöra enkel ombord- och ilandstigning via fören, även mot en klippa.

Den stora sittbrunnen är en naturlig utveckling av den populära Linjett 39:an, med en dedikerad rorsmansposition bakom rattarna, där alla seglingsfunktioner och instrument är lätt tillgängliga för rorsman. Framför rattarna finns ett skyddat, ombonat utrymme för de ombord som inte deltar aktivt i seglingen.

– Vi har mött flertalet seglare som uttryckt en önskan om en båt som kombinerar bekvämligheten och utrustningsnivån hos en större båt, med smidigheten hos en mindre båt. Linjett 36 möter dessa behov. Båten blir ett nättare alternativ för den som uppskattar Linjett 39, men vill ha lite mer utrymme än vad Linjett 34 erbjuder”, utvecklar Markus Gustafsson.

Rejält pentry

Linjett 36 kommer att ha två rymliga och bekväma hytter där man smidigt och lätt kan ta sig i och ur de väl tilltagna bäddarna. Pentryt är generöst tilltaget och utformat för att tillåta riktig matlagning och toaletten är stor nog för att man ska kunna röra sig fritt och duscha bekvämt.

– Istället för att maximera antalet kojer har vi valt att ge god plats för interiöra funktioner och väl tilltagna stuvutrymmen. Linjett 36 har dedikerade utrymmen för tillvalsutrustning, vilket tillåter individualisering och ger möjlighet att få en välutrustad båt med anpassad utrustning i ett nättare och mer lätthanterat format”, förklarar Matti Wikholm, Försäljningsansvarig på Linjett Yachts.

Mått: 11,00 meter. Bredd 3,66 meter. Djup 1,95 meter