Nimbus 495 Flybridge – störst bäst och vackrast hittills

Budskapet i rubriken framgår mellan raderna i ett pinfärskt pressmeddelande där tillverkaren också framhåller form, funktion, räckvidd och komfort som tydliga prioriteringar.

Nimbus_495_Fly_inledning
En plattform för äventyr och långa vistelser till havs. Så lyder Nimbus egna ord om nya 495 Flybridge.

En plattform för äventyr och långa vistelser till havs. Det var vad designteamet såg för sig när nya Nimbus 495 Flybridge tog form. En båt som sjösattes i dagarna och som kommer att möta publiken för första gången i samband med båtmässan i Cannes den 10-15 september.

”Släpper in naturen”

Fram till dess får vi förlita oss till tillverkarens egna ord där nyheten, sin väl tilltagna storlek (15 x 4,60 meter) beskrivs som en föredömligt lätthanterlig båt med liten besättning. Vidare utlovas många och stora sociala ytor och en design där man ”släpper in naturen”.

Till detta kommer en sömlös övergång mellan salong, det stora akterdäck samt en robust rejält tilltagen badplattform i ett och samma plan. Det ska alltså vara lätt att röra sig ombord där salongen utgör själva navet, eller hjärtat ombord, om man så vill. En plats där såväl förarplatsen, matplatsen och loungen är samlade. Avsikten är att Nimbus 495 Flybridge ska kunna fungera som ett funktionellt flytande hem under långa tider.

Ingen stress

– För att kunna njuta av resan utan stress, men också för att få en verklig upplevelse av frihet och självständighet krävs extra utrymme för bekvämligheter som tvättmaskin, diskmaskin, generator och så vidare. Det gör 495 Flybridge till ett fullt utrustat expeditionsfartyg, säger Jonas Göthberg på Nimbus Group AB.

Samtidigt framhåller man att den vidare utvecklingen av 495 Flybridge går hand i hand med utvecklingen av morgondagens framdrivningsteknik. I en framtida långdistansversion av samma båt kommer ett längre undervattensskrov att optimeras för lägre hastigheter, minimerad energiförbrukning och därmed maximerad räckvidd. I denna kommande version

I denna version kommer framdrivningslösningen att bestå av en helelektrisk seriehybrid med en generator som räckviddsförlängare, en lösning som kommer att ge en kombination av stor räckvidd och möjlighet till utsläppsfri framdrivning i naturhamnar och under kortare resor.

Världspremiär på båtmässan i Cannes den 10 – 15 september.