Moody DS 48 – bekväm segling i alla väder

Tilläggsbeteckningen DS antyder vad det handlar om – en däckssalongsbåt – och för ovanlighetens skull en fullfjädrad sådan utan undanflykter. Så lär vi känna Moody DS 48.

Sittgruppen på fördäcket vittnar om det. Solbädden likaså – för att inte tala om bilderna i broschyren. Moody DS 48 är en båt för tillbakalutad segling på varmare breddgrader.

Det må vara men ju bättre vi lär känna båten så framstår det rakt motsatta. Att denna ombonade cruiser hör hemma i våra nordiska farvatten när somrarna är som sämst. Var annars än i vertikalt regn uppskattar man salongen med 360-graders utsikt bättre? Och vem vill segla en båt sittandes inomhus i strålande sol?

Inte bara fasad

Vart man än vänder sig ombord så fortsätter det på samma tema. Här är det meningen att man ska kunna vistas under långa tider utan att längta hem efter en ”riktig säng”. Därav också frestelser som en walk in closet, en arbetsstation, ett garage och sovkabiner i mängd. Men också ett utförande där inget har lämnats åt slumpen när det gäller stuvutrymmen, ventilation och annat som måste fungera även i längden.

Simpel segelhantering

Till detta utlovas okomplicerad segling med självgående fock som en pålitlig code zero. Allt kontrollerat från en väl skyddad sittbrunn som sömlöst övergår i ovan nämnda storslagna salong.

Dyr lista med frestelser

Priset? Från 10 miljoner kronor. Men sen tillkommer kostnader på ytterligare minst en miljon för utrustning och tillbehör. Prylar som hugade spekulanter säkerligen kommer att betrakta som nödvändigheter snarare än bara frestelser.

Se videoinslaget från båtmässan i Düsseldorf!