Mikael fångade unikt ögonblick på Riddarfjärdens isflak

Igår morse uppstod ett unikt tillfälle. Mikael drog på sig våtdräkten för att fånga Riddarfjärden på ett udda sätt.

Det är när isen precis har frusit och hunnit bli sisådär 4-5 centimeter tjock som han osäkrar kameran och snörar på sig skridskorna. På så sätt har det också blivit en och annan spektakulär bild genom åren.

Se också:
Iskall wakeboarding i Jokkmokk – över och under ytan

Äventyr året runt

Vi talar om Mikael Johansson som ofta och gärna gör gemensam sak med vännen Roman Pasichnyk när det är något nytt som ska utforskas.

– Det kan vara allt från att utforska ställen med min lilla uppblåsbara gummibåt på somrarna till att surfa fram på en jetboard, berättar han när Hamnen når honom via telefon.

Såg ett gyllene tillfälle

– Bilden som vi talar om här tog jag på Riddarfjärden igår morse precis innan det började snöa. Vi såg ett gyllene tillfälle och passade på sticka ut på Riddarfjärden i Stockholm, berättar Mikael Johansson.

Det ser ut som att du var tvungen att hoppa mellan isflaken?

– Det är faktiskt lite av en synvilla (som ni kan se på videon ovan). Det var faktiskt stabil is mellan isflaken.

Skridskoåkning på Riddarfjärden. Det ser ut som att fotografen Mikeal Johansson hoppat fram på isflaken, men i videon ovan ser ni att isen är stabilare än man kan tro vid en första anblick. Bilden är tagen med en 360-kamera.

Är det inte farligt?

– Nej, man får vara lite försiktig. Jag kom på att våtdräkten som jag har när jag surfar är väldigt bra att ha även på vintern. Speciellt som jag gärna letar mig fram till vakar och iskanter. Då blir det ingen katastrof om man ramlar i, vilket har hänt ett par gånger.

Vi förstod av kommentarerna att det var på väg att gå illa?

– Du menar att en färja höll på att skära av hemvägen för oss? Ja, det var lite spännande. Det var alltså en båt som plöjde upp en ränna. Vi åkte parallellt med den en stund men hann före till Gamla Stan innan den skar av vägen för oss.

Blev viral

Du fick många glada tillrop för bilden på Facebook-sidan Stockholm i bilder?

– Ja, och det är alltid kul att se hur vissa bilder verkligen kickar och blir virala, avslutar Mikael Johansson.