Migaloo M5: Personlig lyx-ubåt för 20 miljarder kronor

Nu finns chansen att med stil och komfort kunna utforska världshavens djup. Åtminstone om man har 20 miljarder som ligger och dräller. Konceptlyxjakten Migaloo M5 kan bli något unikt inom lyxjaktsvärlden.

Den som har 20 miljarder kronor drällandes på kontot kan nu lägga en beställning och inom sex år ha sin alldeles egna lyxubåtsjakt!

Migaloo M5 är konceptlyxjakten som lockat stor uppmärksamhet inom industrin. Designad av österrikiska Migaloo Private Submersible Yachts och skulle om den byggs onekligen bli en helt unik superjakt. Migaloo M5 är nämligen så mycket mer än bara en lyxjakt. Tack vare sin förmåga att fungera både som en lyxig yacht och som en undervattensbåt saknar konceptet motstycke inom lyxjaktsindustrin.

Skulle denna extraordinära båt byggas så skulle den bli en av världens största, överskuggad endast av lyxjakten Azzam. Med hela 165 meter från för till akter är det en helt enorm konstruktion. Får babord till styrbord mäter hon hela 23 meter.

En av hennes främsta usp:ar är emellertid förmågan att kunna vara under vatten i upp till fyra veckor. Därtill har modellen, i alla fall i teorin, en räckvidd på strax över 8 000 sjömil. Ombord får man plats med någonstans mellan 14 och 20 gäster beroende på vilka konfigurationer den lycklige ägaren väljer. Men att bara hålla båten i drift kräver någonstans mellan 30 och 40 personer i anställd besättning.

Ombord finns dessutom otaliga bekvämligheter och guldkanter såsom en biograf, plattform att mata hajar från, gym och rymliga sviter.

Med det sagt, om båten byggs, så lär inte den ena båten vara särskilt lik den andra och vi får ta för givet att det mesta ombord är anpassningsbart.

Det är ändå det minsta man kan förvänta sig när prislappen landar på 20 miljarder svenska kronor.