Marstrand Motorboat Show – här är de hetaste RIB:arna

RIB-trenden går i vågor och för tillfället noteras ett uppsving. Ett välkommet sådant då många av exemplaren som ställs ut på Marstrand Motorboat Show håller hög klass. Se inslaget!

För tjugotalet år sedan rådde det en fullkomlig RIB-hysteri i Sverige och stora delar av den övriga båtvärlden då hela C-hallen på båtmässan ”Allt för Sjön” var avsatt endast för uppblåsbara båtar. Idag har det lugnat ned sig ordentligt även om Hamnen kan skönja en uppåtgående trend.

Ta bara Aquaspirit till exempel som tillverkar uppblåsbara båtar med aluminiumskrov i Ukraina och som gör det med den äran. Eller Highfield som också menar att hypalon och aluminium är det optimala kombinationen.

Mitt i allt detta har vi också Rupert (se test av Ruper R8 här) med sina stridshingstar till RIB:ar som skapat rykte om sig att vara svårslaget beständiga, stryktåliga och väl genomtänkta.

Till Marstrand Motorboat Show kommer också Northstar som har hållit låg profil i våra svenska farvatten men som nu har gett sig fanken på att visa vad de går för även här. I ryggen har de inte mindre 25 år som RIB-tillverkare med ett tusental tillverkade båtar om året. Se test av Northstar Orion 6 här.

Se inslaget!