Köpläge – fortfarande chans att fynda en lyxjakt

Den 73 meter långa superjakten m/y Axioma är fortfarande till salu och försäljningen verkar gå trögt. Det är läge att fynda med andra ord.

Superjakt_Axioma_auktion

Som Hamnen tidigare har rapporterat så är m/y Axioma är till salu för futtiga och förhandlingsbara 75 miljoner dollar. Ett pris som vida understiger vad fartyget bedöms vara värd. Fartyget har tillhört den ryska ryska miljardären och oligarken Dmitry Pumpyanskiy.

Bekymmer på köpet?

Det lågt satta priset till trots verkar försäljningen gå trögt. Något som troligtvis att ett före detta oligark-ägt fartyg lätt kommer med en del bekymmer. Enligt bedömare är risken stor att Pumpyanskiy en dag kommer att vilja ha tillbaks jakten – med ett eller annat raffinerat påtryckningsmedel.

Misstänkta skambud

Likväl finns chansen att göra ett riktigt klipp. Till dags dato har visserligen 63 bud på m/y Axioma inkommit. En siffra som dock inte säger mycket då det kan röra sig om riktiga skambud i denna slutna budgivning.

En annan intressent i denna affär är J.P. Morgan Bank som har lånat ut 20,5 miljoner dollar till Dmitry Pumpyanskiys bolag och som ser försäljningen av m/y Axioma som sin enda chans att få tillbaks sina pengar. Något som skulle kunna vara en fingervisning om det lägsta lägsta accepterade priset.

Klart om fjorton dagar?

Den som vill slå till på m/y Axioma har alltså fortfarande chansen. Enligt mäklaren, Nigel Hollyer på Admiralty Marshals så kommer det att 10-14 dagar (räknat från igår) att gå igenom de bud som redan har lagts.

Se videon från YouTube-kanalen eSysman SuperYachts.