Kändisar över Atlanten, odödliga klassiker, nya First 36…

… men också sommarens stora veteranbåtsfest i Västervik samt en nygammal och banbrytande farkost som är snabbare, renare och tystare än det mesta. Allt och mer därtill i Studio ep.19!

Den nya säsongen av Över Atlanten som, som drar igång på discovery+ samt i Kanal 5 senare i år, blir den tuffaste hittills med en mindre och betydligt snabbare båt, en ovanligt taggad besättning samt en känslomässig bergochdalbana.

Brokig skara

Dessutom får vi ett kärt återseende i den omtyckte och minst sagt rutinerade Gurra Krantz återigen tar över skepparrollen. Resten av besättningen består av inga mindre än dansprofilen Ann Wilson, artisten Loreen Talhaoui, programledaren Erik Ekstrand, skådespelaren Linus Wahlgren och före detta fotbollsspelaren Kenneth Andersson.

Många starka minnen

Hamnen har pratat med såväl Gurra Krantz som förra säsongens skeppare Klabbe Nylöf i jakt på skvaller och ”bakom-kulisserna-godis”. Bästa minnet? Värsta minnet? Det enskilt starkaste minnet? Svaren förvånar! Se också Över Atlanten – ny säsong, mindre båt och tuffare upplägg.

Träbåtsfrossa i Västervik

Det blir stor träbåtsfest i Västervik den 20-23 juli där inte mindre än 200 av landets starkast lysande klassiker samlas för att visa upp sig. Hamnen förutspår ett vilt frosseri i båtkultur och doft av trä, mönja och tjära.

Marinen fyller 500 år

Vi uppmärksammar en dokumentärserie i sju delar om den svenska Marinen som har bevakat, försvarat och patrullerat Sveriges farvatten i 500 år. Ett inslag som, hur konstigt det än låter, innehåller bilder från toaletten på Hamnens redaktion.

Mellan himmel och hav

Raskt över till Seaglider, en eldriven passagerarfarkost för snabba transporter upp till 30 landmil och som bokstavligt talat svävar mellan himmel och hav. Det hela bygger på en teknik som också svävar i gränslandet av gammal beprövad och toppmodern teknik.

Ny havskappseglare

Sist men inte minst zoomar vi in nya, moderna och sportiga First 36 som frestar med ett brett, styvt starkt och lätt skrov. Därtill noteras, dubbla roder och en inredning som är ”ombonat spartansk”, vad det nu kan innebära.

Se Studio ep.19!