Kända långseglarna satsar på katamaran i aluminium

Efter 80 000 avverkade sjömil i jordens alla hörn har paret på Sailing Vessel Delos fattat ett stort beslut – att bygga sin egen aluminiumkatamaran.

Delos-alukatamaran
De kända långseglarna på Sailing SV Delos har fattat ett stort beslut och satsar på en aluminiumkatamaran som de ska bygga själva.

Var sak har sin tid, brukar det heta, och nu har stunden kommit då det är dags att gå vidare. Vi snackar alltså om det långseglande paret på Sailing SV Delos som ska skiljas – men inte från varandra – utan från sin båt. Med detta sagt börjar jakten på en ny trotjänare och visa av sina erfarenheter av långsegling är kraven stora.

Vi kommer in i handlingen då de befinner sig i Australien i jakt på idéer till sin nya båt. En katamaran som de delvis tänker bygga själva med allt vad det kommer att innebära av utmaning, hopp och tvivel. Frågan är om de kommer att klara av det? Har de råd? Har de tänkt på allt? Eller är de bara på väg att göra sitt livs misstag?

Vad har vi gjort? Här börjar långseglarnas nya liv med en katamaran i aluminium.

Klart är att omställningen till att börja segla katamaran, i aluminium dessutom, kommer att bli stor med allt vad det innebär av för- och nackdelar. Hur stor bör båten vara? Antal hytter? Förvaring och styvutrymmen? Isolering? Uppvärmning? Förvaring av mat och färskvaror? Elförsörjning? Bensin-, diesel-, el- eller hybridmotor? Hur ska man tänka kring segelgarderob?

Se videon!