Jeanneau Cap Camarat 9.0 WA – allt på sol!

Om man vill lägga alla sina kort på de soliga dagarna så kan den här fransosen fungera även för en svensk.

Många konstruktörer försöker få in alla funktioner i en och samma båt. Man vill pricka alla målgrupper och vågar ängsligt inte avstå från något. Många gånger betyder det att båtarna har allt men ingenting blir bra.

Om Jeanneau Cap Camarat 9.0 WA är ett vettigt alternativ för oss svenskar kan diskuteras men det franska varvet har iallafall helt klart vågat att välja spår – det soliga spåret.

Här kan man samla hela tio pers på den nästan tre meter breda därmed stabila plattformen och njuta av såväl solen som skuggan. Det förstnämnda på för och akterdäck och det sistnämnda under det stora taket i mitten av båten.

Om man fått för mycket av det goda eller om dagen helt enkelt kommit till sitt slut finns fyra kojer att krascha i. Två rejäla i fören och två av det lite enklare slaget under sittbrunnen.

Jeanneau har vågat välja spår.

Jeanneau har som så många andra också försökt baka in många funktioner och en hel del så kallat lull lull, men de har åtminstone inte försökt hävda att detta är något annat än en sol- och badbåt.

Vet man med sig att man alltid avstår från de regniga dagarna och hellre satsar allt på att få riktiga toppendagar till sjöss när både solen och värmen sveper in – då är detta något att spana in!

Jeanneau Cap Camarat 9.0 WA

Längd: 8,6 m
Bredd: 2,98 m
Vikt: 2 487 kg (utan motorer)
Rek motor: 1 x 250 hk eller 2 x 225 hk
Antal personer: 10 st
Bränsletank: 2 x 200 l
Vattentank: 100 l
Mer info: www.jeanneau.com