Jeanneau 695 – praktisk sportfiskebåt med semesterkomfort

Stort praktiskt akterdäck och breda passager runt hytten. Men invändigt har Jeanneau 695 också allt som skapar en komfortabel semesterbåt. Här är första intrycken från testen.

Skyddad men öppningsbar med stora luckor, dörrar och fönster. Och så litet av en bruksbåt på utsidans men en bobåt invändigt. Det säger en del om Jeanneaus ambitioner att skapa båtar som ska vara bra på allt.

Bli medlem i Skippo Plus, se testen av Jeanneau 695 samt få tillgång till hela Hamnens arkiv av testade båtar!

Är det inte så Gustav Morin?

– Jo, det kan vara och grunden gillar jag konceptet. En sportfiskebåt med semesterkomfort som bonus om man säger så. En fin tanke.

Jag gissar att det kommer ett ”men” nu?

– Men, jag anar att det är svårt att det krävs väldigt mycket om det ska funka fullt ut så bara som jag hoppas. Speciellt om båten, som i fallet med Jeanneau 695, både ska kunna plana och vara överkomlig för vanligt folk.

Och nu ska du ta reda på hur Jeanneau har lyckats?

– Ja, inte bara jag. Claes kommer förstås också att bomba på med sina åsikter och analyser. Sedan är förutsättningarna perfekta med både plattvatten och stökiga vågor beroende på vilken sida om öarna man håller sig här utanför Grebbestad där vi utför testen.

En praktisk bruksbåt på utsidan och en bobåt på insidan. Jeanneau 695  vill mycket men frågan är hur det funkar i praktiken. Se testen som publiceras inom kort!

Några fler tidiga intryck?

– Ja, jag Tucker det känns som att man har gjort ett tydligt val när det gäller prioriteringen mellan köregenskaper och bobåt. Man kan säga att Jeanneau 695 håller betydligt högre nivå när det gäller det ena. Jag återkommer till det i testen som publiceras inom kort.

En test där vi också får veta vad båten går gällande allt annat och om den överhuvud taget är något att ha?

– Precis så, avslutar Gustav Morin.