Jeanneau 55 – ”så mycket cruiser som en båt kan vara”

Vad som skulle kunna få Hamnens prestanda-fixerade och kappseglande expert att falla för en tillbakalutad cruiser? Häng med ombord på nya Jeanneau 55 och se!

Vi har sett alla varianter och märkliga mellanting. Cruisers som ska vara lite raciga. Men också racers som försöker fresta med hög semesterkomfort. Få båtar är dock så kompromisslösa gällande detta som  nya Jeanneau 55. En båt där komforten går först i alla lägen. Punkt!

Bekymmersfritt båtliv utan ruffkänsla

En utpräglad cruiser, med andra ord, som enligt Hamnens reportrar är ”så mycket cruiser som en båt kan vara utan prut”. Detta med lösningar och finesser som alla syftar till att göra livet ombord så lekande enkelt som möjligt. Därav ett makalöst arrangemang av soffor, bord och solbäddar i en sittbrunn som till hälften är täckt av ett skyddande tak. Och därav en inredningslayout som inte liknar något som tidigare skådats.

Förpik framför förpiken

Vad sägs till exempel om att göra förpiken till ägarkabin och placera den en bit bak i båten. Vi vet – det låter snurrigt och det blir värre. För framför förpiken så finns en ännu förligare pik med våningssäng, separat toalettutrymme och dusch som kan fungera som tonårslya – till exempel. Se inslaget och det ska klarna.

”Skönt med egen kupé”

Jeanneau 55 har också tydliga drag av moderna cruising-katamaraner men är till skillnad mot sådana inte avsedd för charterverksamhet i första hand. Här ska en familj med gäster kunna husera utan att trängas och utan att behöva dela hytt över familje- eller generationsgränserna. Detta under långa tider då även pentryt (läs det fullfjädrade hemmaköket) är dimensionerat många under långa tider till sjöss.

Häng med när Hamnen spanar in Jeanneau 55 på båtmässan i Düsseldorf!