Italiensk lyx för en halv miljard kronor

En rundtur i den italienska superjakten J’Ade lämnar ingen oberörd. Frågan är bara om man blir svindlande imponerad, grön av avund eller bara illamående?

Någon har sagt att en superjakt inte är att räkna med om den inte har minst fyra våningar och helikopterplatta. Det har J’Ade. Dessutom har den ett minst sagt spektakulärt flytande garage för trygg förvaring av en tenderbåt på upp till åtta meter.

Det sistnämnda är en lika simpel som svindyr och genial lösning. Man öppnar bara garagedörren och kör in båten i poolen som rymmer 18 000 liter. Denna 196-fotare har också ett gym, spa, ett jättelikt akvarium samt tio kojplatser fördelade på fyra lyxhytter. För att inte tala om inomhus- såväl som utomhuspooler.

Allt detta är så smakfullt och stiligt designat och byggt så att J’Ade kammade hem ”Best Interior Award” på båtmässan i Monaco. Och det i konkurrens med de hetaste lyxyachterna från hela världen som alla är designade och byggda med så gott som obegränsad budget.

Som förare kontrollerar man två stycken MTU-dieslar på vardera 2 010 hästkrafter som ger en toppfart på 16 knop. Marschfarten ligger inte långt där under. I 14 knop räcker en full bränsletank till 3 000 sjömil innan det är dags att tanka igen.

Med ett skrov i stål och en överbyggnad i aluminium lär J’Ade dessutom vara mycket stryktålig och väderbeständig. Med den väl utlagda bogen försäkrar förståsigpåarna också att hon är mycket sjövärdig och en fröjd att köra. Fattas bara.

Så till den sista lilla detaljen. Priset. Allt det ovan beskrivna samt det som syns på bilderna och i videon går lös på ungefär en halv miljard kronor.

 

J’Ade 
Längd:58,20 m
Bredd:10,20 m
Djupgående:3,00 m
Vikt:775 ton
Motor:2 x MTU 12V 4000 M63 (2 x 2 010 hk)
Toppfart:16 knop
Bränsle:115 000 liter
Vatten:20 000 liter
Antal personer:10 gäster 14 besättningsmedlemmar
Mer info:www.crn-yacht.com