Hetaste segelbåtarna på båtmässan Allt för sjön

Arcona 385 och Benneteau Oceanis 34.1. Det är segelbåtarna som vi utan att blinka utnämner till båtmässans hetaste. Se dem på båtmässan Allt för sjön med start imorgon.

En skönhet till snabbseglare som kan göra sig gällande på kappseglingsbanorna. Och så en komfortabel och lätthanterlig cruiser som få, om ens någon, annan båt i jämförbar storlek slår på fingrarna när det gäller den invändiga volymen.

Så kan båtmässans båda hetaste segelbåtar inom sina respektive segment sammanfattas. Men vi ska ta det från början:

Arcona och Oceanis i test:
Arcona 380 – familjeracer i högsta ligan
Beneteau Oceanis 40.1 – stabil familjebåt med muskler

Snabb och lätt

Arcona 385 har vi lärt känna som en snabb och lätt cruisingbåt och en stark uppföljare till föregångaren 380 från 2013. Nyheten har fått en en ny yttre styling som ger ökat naturligt ljus i salongen. Inte minst tack vare rejäla fönster i skrovsidorna.

Öppen akter

Till detta kommer också en öppen akterspegel och en specialitet i form av en galvaniserad stålram som tar upp alla belastningar från rigg, mast och köl.

Sist men inte minst kommer Arcona 385 med en prestanda som imponerar utan att båten för den skull är extrem i sina former. Tvärt om har den fått många lovord för sin smakfulla klassiska design.

Ljus, rymd och komfort

Oceanis 34.1 är å sin sida en stilstudie i ljus, rymd och komfort. Något som har varit en specialitet sedan dag ett. Utmärkande är också att varje lösning och finess är framtagen för att underlätta livet ombord.

Det gäller inte minst L-pentryt – eller snarare det fullfjädrade köket – vars avställningsytor, diskho, kyl samt förvaringsmöjligheter håller klass med vilket hemmakök som helst. Samma sak gäller sittbrunnen vars storlek och funktion bara kan jämföras med betydligt större båtars.

Många valmöjligheter

Till detta kommer en lång rad valmöjligheter för beställare av ett nytt exemplar. Vad sägs om den stora performance-riggen? Eller är kanske den litet snällare och betydligt mer lätthanterliga cruising-riggen att föredra? Varför inte gå hela vägen när det gäller enkel segelhantering och beställa båten med rullmast, självslående fock samt en inte fullt så reslig rigg?

Kommer till mässan

Arcona 385 och Oceanis 34.1 finns att beskåda på båtmässan Allt för sjön som startar imorgon (torsdag den 9 mars).

Erbjudande: Skippo Plus 30 dagar + dagsbiljett till Allt för sjön för 220 kr.

Se inslaget!