Hetaste båtarna på Båtmässan i Göteborg

Hamnens Gustav och Claes har ålat runt och fingrat på några av nyheterna som ställer ut i Götet 1-9 februari.

Här kommer en ingående rapport om det som man inte får missa!

Hamnens Claes Olivecrona och Gustav Morin har åkt till Düsseldorf och gått på världens största inomhusbåtmässa för att tjuvkika på vad som snart kommer att ställas ut på Båtmässan i Göteborg.

En snabb analys är att det inte kommer att råda brist på lyxiga och snabba motorbåtar.

För bland de 17 utställarhallarna hittade de bland annat Fairlines omtalade och prisprydda F-Line 33, Windys vackra nya 37-fotare Shamal och Axopars nya linje av 37-fotare som alla kan prydas med ett set av måsvingar.

I videon ovan uttrycker de båda reportrarna åsikter om dessa modeller och det mesta annat som kommer i deras väg.

Inte minst tycker de till om Göteborgsmässans till ytan största båt som är en Lagoon 40-katamaran. På den kan ett svårslaget antal människor bo över natten och man kan alltså erbjuda halva släkten en härlig semester. Eller så nappar man på ett uthyrningsupplägg och då finns enligt Gustav ett intressant Ove-upplägg (Solsidan) som ger ytterligare intjäningsmöjlighet, utöver säljarns utlovade 9 procentiga avkastning.

Nya One.Fly har chans att revolutionera båtlivet!

På det aningen mer folkliga planet kommer en otroligt spännande nyhet som heter One.Fly. Det är en liten och på ytan enkel öppen båt som har en fantastisk egenhet som består i att den går på bärplan. Det betyder att den ger förhållandevis hög fart med en väldigt liten motor, samt har fantastiskt låg bränsleförbrukningen. Plattformen lämpar sig perfekt för eldrift och kan bli en revolution för båtlivet.

I kategorin halvstora motorbåtar ryms också Nimbus nya minsting T8 som har fina chanser att bli en storsäljare.

Därtill kommer COX produktionsklara dieselutombordare på hela 300 hästkrafter, samt ett digert utbud av marinelektronik där bland andra Humminbird har ett nytt system som visar fisken på ett otroligt tydligt sätt.

Scenprogrammet är lika digert som utställarutbudet och bland andra får vi se och höra Annelie Pompe som inte bara bestigit Everest utan också har fridykt 126 meter och har en härlig livsstil som toppas av att hon bor ombord på en båt.