Hetast och bäst på nya båtmässan – Marstrand Motorboat Show

Den 26-28 augusti slår Marstrand Motorboat Show upp portarna. En båtmässa som samlar det mesta av det bästa som landet kan uppbringa inom ämnet motorbåt. Här listar vi favoriterna!

Minst 130 nya motorbåtar, ett 30-tal begagnade och därtill över 30 stycken utställare av båttillbehör och kringutrustning på land. Det är alltså ingen dålig utställning som Marstrand Motorboat Show bjuder på när man slår upp portarna den 26 augusti.

Hamnen har sin vana trogen smugit omkring bakom kulisserna och snokat upp det mesta av det bästa av båtarna som kommer att ställas ut. Det handlar om allt från stekigast tänkbara lyxkryssare till banbrytande hyttbåtar. Därtill verkar RIB som koncept vara på stark frammarsch.

Marstrand-mässans stekarbåtar

Bland de ofrånkomligt ”stekigaste” ekipagen noteras bland andra Windy SR44 Blackhawk. En båt som i grunden och sina 14 meter till trots är tänkt som tenderbåt till betydligt större flytetyg. Enkelt beskriven är hon en lyxig men samtidigt sober båt där man inte har dragit i handbromsen för kostnader på vägen mot det slutgiltiga resultatet. Under rubriken verkliga stekare sorterar vi också in Cormate T28, Nimbus T11, Delta 33 Open och X-Power 33C.

Marstrand Boat Show blir nu Marstrand Motorboat Show och går av stapeln 26-28 augusti. Vill man se segelbåtar kan man samma helg bege sig till Ellös och se Orust Sail Boat Show.

Mässans verkliga bjässar

Raskt vidare till listan med de verkliga bjässarna där Fleming 65 intar en särställning genom att vara mässans i särklass dyraste båt. Gott så – men nog tror vi också att den något mer sansade Targa 46:an kan få en och annan mässbesökare att studsa liksom turkiska Sirena.

Sinnrikt bryggsystem

Mitt i allt detta – och som en välsignelse till alla som inte tycker att bottenmålning, sjö- och torrsättning hör till båtlivets guldkant – visar också Versadock upp sitt sinnrika bryggsystem som består av moduler som kan byggas ihop och specialanpassas till en specifik båt eller ett särskilt behov. Allt för att den ska kunna förvaras på det torra samtidigt som det går lekande lätt att lägga till och lasta loss.

RIB:arna kommer!

Nästa nedslag är bland några av mässans häftigaste RIB:arna. Ett koncept som faller allt fler på läppen för att inte tala om elbåtar som kommer på bred front. Bland annat spanar vi in Strana 23 som redan har bevisat sig i en test på Hamnen. Den får också sällskap av iSloep, X Shore och Greenline för att nämna några starka kort. Listan kan göras lång.

Vad är väl sedan en modern båtmässa utan en uppsjö av tuffa hyttbåtar där den ena bräcker den andra gällande snits, komfort, och sjöegenskaper. Etablerade märken som Sargo, Anytec och Viggo får nu allt tuffare konkurrens av XO DFNDR 9, Saxdor 320 GTC och UMS 800 Cabin med många fler.

Sist men inte minst gör vi ett nedslag bland snipor där skönheter som Käringösnipan, Tender Queen 23 och Nautus 750 får visa upp sina bästa sidor.

Den som är mer intresserad av segelbåtar uppmanas att bege sig till Orust Sailboat Show. Eller varför inte riva av båda då de ligger blott sju landmil (eller en timme i bil) från varandra?

Se studioprogrammet ovan!