Han har levt på en självförsörjande flotte i 30 år

Husbåt är en sak. Att konstruera och leva på en hel självförsörjande flotte är en annan. Intresset för det senare är helt klart på stadig uppgång. Se inslaget!

Vi stöter på dem ibland – inte minst på olika sociala medier, bloggar och kanaler här och var. Och nog verkar intresset för att leva helt självförsörjande på olika flottar öka.

Bara återvunnet material

Ta bara paret Catherine King och Wayne Adams till exempel som driver hel självförsörjande flytande gård byggd uteslutande av återvunnet material.

Allt och litet till

Här saknas intet då dansgolv, majsodling, komposter, egen sopförbränning, solceller, flera eldstäder, odlingsland, växthus, båthus, egen strand, konstgalleri, fungerande bobart fyrtorn, brännbacke med brasa, stearinljusfabrik bara är några exempel på vad de har.

Mimaren Mark

Eller ta den pensionerade mimaren och clownen Mark som lever enkelt men bekvämt på en självförsörjande flotte i Nya Zeeland. Han får besök av YouTube-kanalen Living Big In A Tiny House.

Här besöker vi ytterligare en flotte på samma tema och inspireras av tanken att det faktiskt går att leva snudd på självförsörjande utan att tära på jordens tillgångar mer än nödvändigt.

Se inslaget ovan och se mer i ämnet hos Florb!