Gamma 20 - Andrea Bocellis nya lyxbåt

Ett sätt att få råd att köpa en lyxbåt på över 22 meter kan vara att sälja över 100 miljoner album över hela världen. Det har den blinde italienske världssångaren Andrea Bocelli lyckats med och är nu stolt ägare till en Gamma 20.


Ska det vara båt så ska det vara stort, stryktåligt och robust. Så lär världssångaren Andrea Bocelli ha resonerat när han bestämde sig på att slå till på en mer än 22 meter lång lyxjakt med såväl skrov som däck och överbyggnad i stål.

Men innanför den hårda ytan döljer sig ett desto mjukare och mer ombonat inre. Bocellis exemplar, som har fått nament Libertas, är den tredje Gamma 20-modellen som varvet, Gamma Yachts, har levererat än så länge. Och dessutom den mest extrautrustade.

Ty förutom all den lyx som redan ingår i grundutförandet ville Bocelli toppa anrättningen med några specialfinesser. Han beställde ett extra bord med tillhörande soffa framför styrplatsen. Dessutom har Liberta fått en unik blå nyans på skrovet samt en litet förstorad flybridge med trampolin.

Studio i salongen
I grundutförande kommer Gamnma 20 med tre sovhytter. Bocelli lät dock komplettera dessa tre med ett fjärde för att kunna få plats med upp till nio gäster. Sist men inte minst lät han förstora fönstren i sin egen sovhytt samt installera ett piano och en hel inspelningsstudio i salongen.

– Jag älskar sättet som varvet har disponerat utrymmena ombord så att vår stora familj can vara ombord tillsammans samtidigt som att alla har möjlighet att smyga undan och vara litet privata, säger Bocelli till yachtingmagazine.com.

Gamma 20 in action. 

Andrea Bocelli in action.

Gamma 20

Längd ö a: 22,10 m
Längd v l: 20,20 m
Bredd: 5,90 m
Djupgående: 1,45 m
Vikt: 58 ton
Motor: 2 x Yanmar 6sy 650 (2 x 655 hk)
Toppfart: 16 knop
Marschfart: 14 knop
Bränsletank: 5 500 liter
Vattentank: 2 000 liter
Mer info: www.gamma-yachts.com