Galeon Baby Crystal – tuff jetdriven tender

För den som har eller ämnar slå till på den 24,5 meter långa lyxjakten Galeon 780 Crystal för åtskilliga miljoner rekommenderas också en matchande tuff och jetdriven tender.

För den är så mycket mer än bara en vacker prydnad på badbryggan. När man har har sänkt ner badbryggan under vattenytan så har man också sjösatt en särdeles fräsig liten friskus även om den ser ut som sitt moderskepp i en miniversion.

Baby Crystal, som båten heter, är god för 38 knop. Tack vare att inombordaren skickar ut sina 160 hästkrafter via ett vattenjetaggregat så kan man landstiga på de allra långgrundaste av stränder om så skulle önskas.

I sittbrunnen finns det bekväma och särdeles snygga säten för tre personer. Som förare sitter man i mitten och har sina båda passagerare snett bakom sig på varsin sida.

Enligt uppgift ska Baby Chrystal också bjuda på en stor portion körglädje. Dels för fint grepp i vattnet i skarpa svängar. Men också för att accelerationen imponerar.

Galeon Baby Crystal är en liten piggelin som gör 38 knop med 160 hk kopplade till vattenjet.

– Det är som att skjutas ur en kanon, hälsar en av Galeons mannar från sin monter på båtmässan i Düsseldorf.

Moderskeppet Galeon 780 Chrystal premiärvisades 2011 och är en är en stolt skapelse på 24,5 meter.

Stilfullt eller bara pråligt kan man tycka vad man vill om men när man väl fått upp sin baby Crystal på badbryggan finns i alla fall bra möjligheter för avslappning.

För den som varken har eller ämnar köpa en Galeon 780 Chrystal påpekar varvet också att Baby Crystal också fungerar bra som tender till andra större yachter med sänkbar badbrygga eller en kraftig dävert.

Teknisk fakta Galeon Baby Crystal:

Längd: 4,45 meter
Bredd: 2,10 m
Vikt: 700 kg
Toppfart: 38 knop
Pris: ej klart
Mer info: www.galeon.pl.